ماشین سازی شهاب صنعت با بیش از 25 سال سابقه تولید انواع ماشین آلات صنعتی و خانگی از جمله دستگاه تصفیه آب خانگی و تعمیر انواع ماشین آلات از جمله تعمیر و عیب یابی دستگاه تصفیه آب خانگی در خدمت هموطنان عزیز در سراسر ایران می باشد. ایرادات احتمالی : دبی آب خروجی از شیر برداشت روی سینک بسیار کم است و یا هیچ آبی از آن خارج نمی‌شود- آب به‌صورت مداوم از مسیر پساب دستگاه تصفیه آب وارد فاضلاب می‌شود - آب تصفیه‌شده به‌صورت مقطع و همراه با هوا از شیر برداشت روی سینک خارج می‌شود- شیر برداشت روی سینک دستگاه تصفیه آب خانگی نشتی دارد- مزه و یا بوی آب تصفیه‌شده خروجی از دستگاه خوشایند نیست- آب خروجی از دستگاه تصفیه آب، شیری‌رنگ است- آب خروجی به همراه هوا از شیر برداشت خارج شده و پساب دستگاه تصفیه آب با ایجاد سروصدا به فاضلاب وارد می‌شود- هوزینگ ممبران و یا هوزینگ سایر فیلترها نشتی دارد- اتصالات دستگاه تصفیه آب نشتی دارد- هیچ پسابی از مسیر فاضلاب دستگاه تصفیه آب خارج نمی‌شود.

در این مقاله تصمیم داریم در مورد انواع خرابی ها و ایرادات دستگاه های تصفیه آب خانگی مفصل توضیح دهیم. خوشبختانه شرکت ماشین سازی شهاب صنعت با بیش از 25 سال سایقه درخشان در تولید و تعمیر انواع دستگاه تصفیه آب خانگی توانسته است جایگاه ویژه ایی را در میان هموطنان عزیز کسب نماید. به طور کلی تولیدات مجموعه شهاب صنعت با دو شعار همراه می باشد 1- برترین کیفیت و استفاده از بهترین موارد اولیه و مرغوبترین لوازم جانبی 2- ارزانترین قیمت در سطح بازار .
اما اجازه دهید متداول ترین ایرادات در دستگاه تصفیه آب خانگی را با یکدیگر بررسی و توضیحات لازم در جهت حل هر مشکل را ارائه نماییم,
 

لیست خطاها و ایرادات همراه با رفع عیب و تعمیر دستگاه آب خانگی

در ادامه بسیاری از ایراداتی که ممکن است یک دستگاه تصفیه آب خانگی با آن مواجه شود را به همراه دلیل بروز مشکل و نیز راه برطرف کردن آن بیان می‌کنیم. البته باید عرض نماییم ایرادات گفته شده و راه حل آن دم دستی ترین دلایل و راحت ترین رفع مشکل می باشد. در بخش دوم همین مقاله توضیحات کاملتری از رفع عیب و تعمیر دستگاه آب خانگی ارائه خواهیم کرد.

1- دبی آب خروجی از شیر برداشت روی سینک بسیار کم است و یا هیچ آبی از آن خارج نمی‌شود

علت این اتفاق چندین دلیل میتواند داشته باشد که هر دلیل به همراه راه حل آن توضیح داده خواهد شد.

  • شیر آب ورودی به دستگاه بسته است : شیر آب ورودی به دستگاه را باز کنید.
  • شیر روی مخزن دستگاه تصفیه آب بسته است : شیر مخزن ذخیره دستگاه تصفیه آب را باز کنید.
  • فشار آب ورودی به دستگاه تصفیه آب کمتر از psi ۳۵-۴۰ است: فشار آب ورودی به دستگاه را با نصب پمپ آب در ورودی ساختمان، افزایش دهید.
  • فشار مخزن دستگاه تصفیه آب خانگی تنظیم نیست: فشار مخزن ذخیره را در زمانی که خالی است در محدوده psi ۶-۸ تنظیم کنید.
  • دچار گرفتگی و رسوب شده است(RO) فیلتر ممبران اسمز مع : فیلتر ممبران دستگاه تصفیه آب را تعویض کنید.
  • فیلتر تصفیه آب  دستگاه دچار انسداد شده‌اند : فیلترهای دچار گرفتگی را تعویض کنید.
  • برخی از شیلنگ‌های دستگاه تصفیه آب خم و یا تا شده‌اند: تمام شیلنگ‌های موجود در مسیر را بررسی کرده و آنها را صاف کنید.
  • مخزن ذخیره دستگاه تصفیه آب خالی است : اجازه دهید تا مخزن ذخیره دستگاه پر شود.

2- آب به‌صورت مداوم از مسیر پساب دستگاه تصفیه آب وارد فاضلاب می‌شود

  • شیر برقی دستگاه تصفیه آب خراب است: شیر برقی دستگاه تصفیه آب خانگی را تعویض کنید.
  • زانویی یک‌طرفه هوزینگ ممبران خراب است : زانویی یک‌طرفه هوزینگ ممبران را تعویض کنید.
  • فشار آب ورودی به دستگاه تصفیه آب کمتر از psi ۳۵-۴۰ است: فشار آب ورودی به دستگاه را با نصب پمپ آب در ورودی ساختمان، افزایش دهید.
  • دستگاه تصفیه آب خانگی به‌درستی نصب نشده است: یک بار دیگر راهنمای نصب دستگاه تصفیه آب خانگی را مطالعه کرده و ایرادات موجود را بر اساس آن برطرف کنید.
  • محدودکننده جریان فاضلاب (Drain) خراب است: محدودکننده جریان فاضلاب را تعویض کنید.

 3- آب تصفیه‌شده به‌صورت مقطع و همراه با هوا از شیر برداشت روی سینک خارج می‌شود.

  • مسیر پساب دستگاه تصفیه آب خانگی مسدود شده است: انسداد مسیر پساب را برطرف کنید.
  • بست فاضلاب دستگاه جابجا شده است: بست فاضلاب را با سوراخ آن تنظیم کنید.

4- شیر برداشت روی سینک دستگاه تصفیه آب خانگی نشتی دارد

  • اتصالات شیر برداشت شل شده است: اتصالات شیر برداشت را سفت کنید.
  • بدنه شیر برداشت آسیب دیده است: شیر برداشت دستگاه تصفیه آب را تعویض کنید.

5- مزه و یا بوی آب تصفیه‌شده خروجی از دستگاه خوشایند نیست

  • عمر فیلتر ممبران اسمز مع و یا سایر فیلترهای دستگاه تصفیه آب به پایان رسیده است: فیلتر موردنظر را تعویض کنید.
  • فیلتر ممبران اسمز مع دچار گرفتگی شده است: فیلتر ممبران را تعویض کنید.
  • آب برای مدت زیادی در دستگاه تصفیه آب، راکد مانده است: اجازه دهید دستگاه تصفیه آب مدت‌زمانی را بدون برداشت آب خروجی از آن کار کند تا آب راکد از دستگاه خارج شود.

6- آب خروجی از دستگاه تصفیه آب، شیری‌رنگ است

  • دستگاه به‌تازگی نصب شده و یا به‌تازگی فیلترها تعویض شده‌اند: چند روز پس از استفاده از دستگاه، این مشکل برطرف می‌شود.

7- آب خروجی به همراه هوا از شیر برداشت خارج شده و پساب دستگاه تصفیه آب با ایجاد سروصدا به فاضلاب وارد می‌شود.

  • برخی از شیلنگ‌های دستگاه تصفیه آب خم و یا تا شده‌اند: تمام شیلنگ‌های موجود در مسیر را بررسی کرده و آنها را صاف کنید.

8- هوزینگ ممبران و یا هوزینگ سایر فیلترها نشتی دارد.

  • اورینگ هوزینگ به‌درستی جا نیفتاده و جابجا شده است: وضعیت قرارگیری اورینگ هوزینگ را بررسی کرده و در صورت وم آن را اصلاح کنید.
  • کلگی هوزینگ شل شده است: کلگی هوزینگ را سفت و محکم کنید.
  • هوزینگ سوراخ شده و یا شکسته است: هوزینگ را تعویض کنید.

 9- هیچ پسابی از مسیر فاضلاب دستگاه تصفیه آب خارج نمی‌شود.

  • محدودکننده فاضلاب دچار گرفتگی شده است: محدودکننده را تمیز کرده و در صورت وم آن را تعویض کنید.

تا اینجای مقاله به‌صورت اجمالی بسیاری از ایراداتی که ممکن است یک دستگاه تصفیه آب خانگی با آن مواجه شود را به همراه دلایل احتمالی آن و نیز اقدامات لازم برای حل مشکل عملکرد دستگاه تصفیه آب بیان کردیم. در این مقاله قصد داریم تا مشکلات و خطاهای بیان‌شده را بیشتر بررسی کرده و راهکارهای ارائه‌شده را با جزئیات دقیق‌تری شرح دهیم. همان‌طور که پیش ‌ازاین نیز بیان شد، بسیاری از مشکلات و ایرادات ایجادشده در عملکرد دستگاه تصفیه آب خانگی به‌سادگی قابل برطرف شدن هستند.

مشکل کاهش و یا قطع دبی خروجی از شیر برداشت دستگاه تصفیه آب

شاید برای شما اتفاق افتاده باشد که برای مدتی است از یک دستگاه تصفیه آب خانگی استفاده می‌کنید. یک روز صبح طبق عادت معمول می‌خواهید یک لیوان را از آب تصفیه‌شده پر کرده و مصرف کنید. متوجه می‌شوید که در مدت‌زمان مشابه تنها نیمی از لیوان پر شده و دبی آب خروجی از شیر برداشت دستگاه تصفیه آب بسیار کاهش یافته است.
کاهش دبی آب خروجی از شیر برداشت می‌تواند نشانگر حجم کم آب و یا فشار پایین باشد. به‌احتمال فراوان این مشکل از درست کار نکردن مخزن ذخیره دستگاه تصفیه آب ناشی شده است (بیشتر بخوانید: عملکرد مخزن ذخیره دستگاه تصفیه آب خانگی). در درون مخزن دستگاه یک کیسه هوا تعبیه شده است و با ورود هرچه بیشتر آب به مخزن، فشار درون مخزن افزایش می‌یابد. اگر فشار هوای درون کیسه تنظیم نبوده و یا کیسه سوراخ شده باشد نمی‌تواند فشار لازم را برای خروج آب از شیر برداشت دستگاه تصفیه آب تأمین کرده و درنتیجه دبی آب خروجی کاهش می‌یابد.

تنظیم فشار مخزن ذخیره دستگاه تصفیه آب خانگی

برای تنظیم فشار مخزن ذخیره لازم است مراحل زیر را انجام دهید:

  • شیر آب ورودی به دستگاه تصفیه آب را ببندید.
  • شیر مخزن ذخیره دستگاه را ببندید.
  • مخزن ذخیره را از دستگاه تصفیه آب جدا نموده و آن را به محیط بیرون ببرید. سپس شیر مخزن را باز کنید تا آب موجود در آن تا حد ممکن خارج شود. در ابتدا آب با فشار زیادی خارج می‌شود اما رفته‌رفته این فشارکاهش می‌یابد.
  • همچنان آب زیادی در مخزن باقی مانده است. برای خارج کردن این آب لازم است تا به کمک یک کمپرسور هوا و یا یک تلمبه دستی، فشار هوای درون مخزن را افزایش داده تا آب موجود در آن خارج شود.
  • پس از خالی شدن مخزن به کمک یک گیج فشار، فشار هوای درون آن را اندازه بگیرید. اگر فشار بیشتر از psi ۶-۸ بود باد مخزن را خالی نموده و اگر کمتر از این مقدار بود به کمک همان کمپرسور هوا یا تلمبه دستی به‌دقت مخزن را باد کنید تا فشار در محدوده ذکرشده قرار گیرد.
  • پس از اتمام کار مجدداً مخزن را به دستگاه تصفیه آب خانگی متصل نموده و شیرهای ورودی به دستگاه و مخزن را باز کنید و اجازه دهید تا مخزن پر شود.

اگر این مشکل چند روز بعد دوباره اتفاق افتاد نشان‌دهنده این است که کیسه هوای درون مخزن توانایی نگه‌داری فشار را نداشته و آسیب دیده است. در این شرایط مخزن ذخیره دستگاه تصفیه آب خانگی بایستی تعویض شود.

کاهش فشار آب ورودی به دستگاه تصفیه آب

دبی پایین خروجی از شیر برداشت دستگاه تصفیه آب می‌تواند نشان‌دهنده فشار پایین آب ورودی به دستگاه نیز باشد (کمتر از psi ۴۰). در این شرایط بایستی با استفاده از یک بوستر پمپ در مسیر آب ورودی به منزل، فشار آب موجود در لوله‌کشی منزل خود را افزایش دهید.

گرفتگی فیلترهای دستگاه تصفیه آب خانگی

گرفتگی فیلتر ممبران اسمز مع (RO) زمانی رخ می‌دهد که این فیلتر تصفیه آب مدتی در معرض آب سخت قرار گرفته باشد (بیشتر بخوانید: مزایا و معایب سختی آب). در این شرایط، دو راه در پیش رو وجود دارد؛ تعویض سریع‌تر فیلتر ممبران که هزینه‌های تعمیر و نگهداری دستگاه تصفیه آب خانگی را افزایش می‌دهد یا استفاده از سختی گیر آب که یون‌های عامل ایجاد سختی را پیش از ورود آب به دستگاه تصفیه آب از بین می‌برد. کاهش دبی می‌تواند بر اثر گرفتگی فیلتر رسوب‌گیر الیافی، فیلتر کربن اکتیو، فیلتر کربن بلاک و نیز سایر فیلترها رخ دهد. در این شرایط بایستی فیلتر تصفیه آب موردنظر تعویض شود.

خم و تا شدن شیلنگ‌های دستگاه تصفیه آب

تا شدن شیلنگ‌های موجود در دستگاه تصفیه آب خانگی نیز می‌تواند سبب کاهش دبی آب خروجی از دستگاه شود. بنابراین بررسی وضعیت شیلنگ‌ها در این شرایط ضروری است. در صورت وم برای جلوگیری از تا شدن شیلنگ موردنظر آن را با یک شیلنگ بلندتر جایگزین کنید.

مشکل خروج مداوم پساب از دستگاه تصفیه آب

دستگاه تصفیه آب خانگی بر مبنای فشار آب کار می‌کند. وقتی‌که مخزن ذخیره دستگاه پر از آب تصفیه‌شده شد و فشار درون آن افزایش یافت، کلید قطع فشار بالا (High Pressure Switch) دستگاه را خاموش کرده و دیگر هیچ آبی وارد سیستم نمی‌شود. با خاموش شدن پمپ دستگاه تصفیه آب، دیگر هیچ پسابی نباید از دستگاه خارج شود. درواقع پمپ دستگاه تصفیه آب با خاموشی خود به شیر برقی فرمان بسته شدن می‌دهد. اگر شیر برقی دستگاه تصفیه آب به‌درستی عمل نکند، آب به‌صورت مداوم از مسیر فاضلاب دستگاه خارج شده و ضمن هدر رفت بی‌رویه آب، می‌تواند سروصدا نیز ایجاد کند.
برای عیب‌یابی و رفع این مشکل، در زمانی که مخزن دستگاه تصفیه آب پر است فشار درون آن را با یک گیج فشار اندازه‌گیری کنید. فشار درون مخزن باید در حدود psi ۳۵-۴۰ باشد. درصورتی‌که چنین بود ممکن است شیر برقی و یا زانویی یک‌طرفه هوزینگ ممبران خراب بوده و نیاز به تعویض داشته باشند.
یک دلیل دیگر در بروز این مشکل می‌تواند ناشی از فشار پایین آب ورودی به دستگاه تصفیه آب باشد. اگر فشار آب ورودی کمتر از psi ۴۰ باشد لازم است تا برای عملکرد بهینه دستگاه تصفیه آب از یک بوستر پمپ در مسیر آب ورودی به منزل استفاده شود.
دو عامل دیگر نیز می‌توانند این مشکل را ایجاد کنند. نصب ناصحیح دستگاه تصفیه آب باید با بررسی راهنمای نصب دستگاه اصلاح شده و در صورت خرابی محدودکننده فاضلاب دستگاه، این قطعه بایستی تعویض شود.
 

مشکل بو و مزه نامطبوع آب خروجی از دستگاه تصفیه آب

 هیچ‌چیز بدتر و آزاردهنده‌تر از خروج آبی با مزه و بوی نامطبوع از یک دستگاه تصفیه آب نیست. بسیاری از افراد هزینه زیادی را صرف خرید دستگاه تصفیه آب می‌کنند تا بتوانند از بهترین تجهیزات در تصفیه آب برخوردار باشند؛ اما پس از مدتی با این مشکل مواجه می‌شوند.
ممکن است پس از چند ماه استفاده از دستگاه تصفیه آب، آب خروجی از آن رفته‌رفته کدر شود. این مسئله به دلیل ایجاد بایوفیلم در فیلترهای دستگاه اتفاق می‌افتد. در این موارد تنها کاری که باید بکنید تعویض فیلترهای گرفته‌شده و قطعاتی است که بایوفیلم بر روی آنها تشکیل شده است. تعویض به‌موقع فیلترهای دستگاه تصفیه آب در جلوگیری از بروز این پدیده بسیار مؤثر است (بیشتر بخوانید: زمان تعویض فیلترهای دستگاه تصفیه آب خانگی).
به یاد داشته باشید که مصرف آب آلوده می‌تواند خطرات جبران‌ناپذیری را به همراه داشته باشد (بیشتر بخوانید: بیماری‌های ناشی از آب آلوده).
 

راکد ماندن آب در دستگاه تصفیه آب   

با گذشت زمان، باکتری‌ها در آب راکد شروع به رشد می‌کنند که می‌تواند سبب ایجاد بو و مزه نامطبوع در آب شود. اگر برای مدتی است که از دستگاه تصفیه آب خانگی خود استفاده نکرده‌اید، بهتر است پیش از مصرف اجازه دهید تا یک یا دو بار آب موجود در دستگاه و مخزن ذخیره تخلیه شود.

مشکل بروز سروصدا در شیر برداشت یا مسیر فاضلاب دستگاه تصفیه آب

وقتی‌که برای اولین بار دستگاه تصفیه آب خانگی نصب می‌شود و یا زمانی که یک یا چند فیلتر آن تعویض می‌شوند، پساب با ایجاد سروصدا از مسیر فاضلاب خارج می‌شود. این موضوع مسئله چندان مهمی نیست و نباید نگران آن بود. علت ایجاد صدا هوایی است که در مسیر شیلنگ‌ها ایجاد شده است. این مشکل باید بعد از چند روز برطرف شود.
اگر بعد از چند روز استفاده از دستگاه تصفیه آب این موضوع برطرف نشد، از سفت بودن شیلنگ‌ها و اتصالات در جای خود اطمینان حاصل کنید. این سروصدا می‌تواند بر اثر بروز انسداد در مسیر شیلنگ و بست فاضلاب دستگاه نیز ایجاد شود. پس برای رفع این مشکل مسیر فاضلاب دستگاه تصفیه آب را نیز بررسی کنید.

مشکل نشتی هوزینگ ممبران یا هوزینگ فیلترهای دستگاه تصفیه آب

عدم قرارگیری صحیح اورینگ هوزینگ ممبران و یا اورینگ سایر هوزینگ‌های دستگاه تصفیه آب خانگی می‌تواند سبب ایجاد نشتی و چکه کردن آن هوزینگ شود. برای رفع این مشکل مراحل زیر را به ترتیب دنبال کنید:

  • شیر آب ورودی به دستگاه را ببندید تا آب به دستگاه وارد نشود.
  • شیر روی مخزن تصفیه آب را ببندید.
  • هوزینگ را بپیچید و آن را باز کنید.
  • اورینگ هوزینگ را در جای مناسب خود قرار داده و یا آن را تعویض کنید.
  • هوزینگ را مجدداً در جای خود قرار داده و با فشار دست آن را سفت کنید. سپس از آچار هوزینگ استفاده کرده و اندکی بیشتر آن را سفت کنید.
  • شیر آب ورودی به دستگاه و شیر روی مخزن را باز کنید.
  • بررسی کنید که مشکل نشتی برطرف شده است. درصورتی‌که مشکل هنوز پابرجا بود ممکن است نیاز به تعویض هوزینگ باشد.

 بسیار متداول است که کلگی هوزینگ به‌مرورزمان شل شود. بنابراین سفت کردن دوره‌ای آن ضروری است.

تا اینجا کار تمام تجربه و تلاش مان را به کار گرفتیم تا بتوانیم رفع عیب و عیب یابی دستگاه تصفیه آب خانگی را خود شما انجام داده و اقدام به تعمیر نمایید. اما اگر همچنان سوال و مشکلی در این زمینه دارید می توانید به یکی از شماره های 09155221774-  09155128095  09155186140-  09105521774 -  09015180208 تماس گرفته و به صورت رایگان از متخصصین این مجموعه در جهت عیب یابی و تعمیر دستگاه تصفیه آب خانگی خود کمک بگیرید.


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها